[Doručenie po celom Slovensku dostupné! Naše zásielky však musia putovať chladené až do Vašich rúk, termín doručenia 3-7 dní.]              [Unikátna rada bylinných kombúch dostupná v 3 príchutiach – 0% kofein, 100% láska]               [PREDPLATNÉ – 15% OFF – napíšte „chcem dohodnúť predplatné“ na info@oppio.store]          

Ako vzniká oppio. kombucha?

Horská voda

Pri výrobe kombuchy je voda a jej kvalitatívne parametre (tvrdosť, mineralizácia,..) mimoriadne dôležitá a objemovo najpoužívanejšia ingrediencia. Preto základ kombucha nálevu oppio. tvorí kvalitná podpolianska voda, s pridanými minerálmi, primárne horčíku a magnézia.

Magický čaj

Druhou najdôležitejšou ingredienciou je čaj, a to najčastejšie zelený, alebo čierny. Výsledná chuť nápoja bude záležať práve na výbere, kombinácii a kvalite čajov. V našich nálevoch používame kvalitné zelené čaje sencha. Okrem nich, po novom, nájdeš v oppio. aj slovenské bylinné čaje.

SCOBY

Do čajového nálebu pridáme trstinový cukor, aby mala pridaná symbiotická kultúra baktérií a kvasiniek (SCOBY) dostatok živín a mohla vytvoriť dokonale vyváženú kombuchu. Je to práve SCOBY, ktorý v nápoji urobí všetku mágiu prostredníctvom procesu zvaný fermentácia/kvasenie.

Dvojitá fermentácia

Fermentácia je proces premeny organickej látky (v tomto prípade cukru) na iné látky (kyseliny, probiotiká, CO2). Počas 1. fermentácie kvasinky a baktérie (mikroorganizmy) použijú cukor ako palivo, aby vytvorili komplexné chuťové zložky a prospešné kyseliny. 2. fermentácia následne využíva jednomolekulový cukor - fruktózu z pridaného ovocia - na dokončenie procesu. 2-stupňová fermentácia prebieha 2 týždne.

Dochutenie ovocím

V kombinácii s ovocím je možné z kombuche vytvoriť pestré spektrum výnimočných nápojov. Na dochutenie využívame 100% skutočné ovocie. Čo to znamená? Žiadne koncentráty, náhrady, ovocné farbivá. Bublinky sú prirodzene vytvorené CO2, ktoré dopĺňame pre stabilnú perlivosť tzv. tlakovaním. Vďaka komplexite chutí je možno kombuchu párovať k skvelému jedlu alebo popíjať na terase.

Oppio. kombucha

Oppio. je živé, remeselné a autentické nealko. Je potrebné ho skladovať chladené (do 8 °C) , aby bol proces fermentácie maximálne spomalený a nedošlo tak ku zmene požadovanej chute, či arómy. Čerstvá 3 mesice, takže si ju môžete kedykoľvek vychutnať na ranné prebudenie, letné osvieženie, večerný relax či pravidelný detox.

Drink oppio. Drink different.